Kilpailujärjestäjä- ja sääntökoulutus 12.12.12.

Keski Suomen Hiihto on järjestänyt seuroille kilpailujärjestäjä- ja sääntökoulutusta vuodesta 1991. Pääsääntöisesti koulutus on pidetty maakuntaviestipaikkakunnalla kuten nytkin Keuruulla. Paikalla 12.12.12 illalla liikuntapuiston Sompalassa oli kymmenen henkeä, joista ainoa Keuruun ulkopuolinen, maakuntaviestin TD, Huhtasuon Hiihdon Sami Hilden
  Uusi FIS-sääntövihko 2012 tulee piirin TD:eille postissa ja on kohtapuoleen luettavissa SMH:n nettisivuilta materiaalisalkusta myös suomennoksena (englanti ja saksa jo netissä). Sääntöasioita on käsitelty myös painosta tulleessa Keski-Suomen hiihtokalenterissa 2013, johon olisi hyvä myös kilpahiihtäjien ja seuratoimitsijoiden tutustua. Uutena ovat mm. varaslähtöjen aikasakot (15 sek/30 sek/3 min). Kuvia koulutustilaisuudesta löytyy Keuruun Kisailijat Hiihto nettisivulta.
  Maakuntaviestiuutuutena tulee olemaan nettikuulutus, joten nettiradiosta (kisakuulutus) Keuruun viestiä voi seurata vaikka Tasmaniasta loppiaisena. Ajanotossa käytetään ensi kerran Keski-Suomen maakuntaviestissä nilkkatunnistimia, ehkä ei kaikilla osuuksilla. Ohjeet tulevat lähellä viestiä MKV-järjestäjän nettiin.
  Maakuntaviestin radat kaksi ja kolme kilometriä ovat ratamestari Erkki Virkalahden mukaan jo nyt tykkilumetetut luonnonlumen ohella.

Kts. myös >>

                
                 Kilpailunjohtaja Veikko Ahonen toivottaa kuntajoukkueet tervetulleiksi 
                 Keuruun maakuntaviestiin. 
                - Joka kunta saa lämpimän suksihuoltotilan, Ahonen lupaa. Kuva: Matti Harju 


               Rauhallista Joulua ja Lumista Talvea 2013 toivotellen
               Matti Harju
              TD-vastaava
              Keski-Suomen Hiihto ry