Keski-Suomen hiihdon historiaa 1987-2009 -kirja


[ Tilaa kirja ]

 


Kuusi puheenjohtajaa viideltä vuosikymmeneltä historiikin julkistamistilaisuudessa 2.2.2010 Jyväskylän Laajavuoressa. Alpo Peltola (edessä vas.), Pauli Sulkula ja Ahti Nurmisto. Nykyinen puheenjohtaja Juha Tuikkanen (takana vas.), Heikki Mäkinen ja Matti Harju.

 


Matti Harju (vas.), Alpo Peltola ja Offsetin työntekijä Jaana Suutarinen 11.1.2010 Saarijärvellä. Kuvan otti Pentti Ruohotie.Historiatoimikunta 11.6.2009 Äänekoskella. Arto Hyytiäinen (vas.), Matti Harju, Heikki Mäkinen, Alpo Peltola ja Pauli Sulkula.

 

Keski-Suomen Hiihdon Historiaa 1987-2009 -kirja julkistettiin 2. helmikuuta Jyväskylässä. Kirjan sivumäärä on 288 sivua ja koko on 172x248 mm. Sidosasu on ommeltu, kovat kannet ja pyöreä selkä. Kirjan painaa Saarijärven Offset. Kirjan päätoimittaja on Alpo Peltola. Kuvien käsittelyn ja paperikuvien skannauksen käsittelyineen on tehnyt Taittopalvelu Yliveto Saarijärveltä. Kirjan taiton on tehnyt Arto Hyytiäinen Saarijärveltä. Kustantajana on Keski-Suomen Hiihto ry. 

Kirja sisältää 16 värikuvasivua, joissa kuvia lähes 50 kappaletta. Tekstissä on 110 mustavalokuvaa. Kirjan tekstiosuus sisältää katsaukset vuosittaisiin hiihtotapahtumiin, joista Alpo Peltola puheenjohtajavuosiltaan 1987-1999 ja Matti Harju vuosilta 2000-2009. Sivuja on noin 100.

Historiassa Alpo Peltola on kertonut laajasti Keski-Suomen maakuntaviestistä, sen muuttamisesta seurakohtaisesta viestistä kuntien väliseksi viestiksi ja selostukset vuosittaisista viestin järjestelyistä ja viestin kulusta. Sivuja on noin 60.

Keski-Suomen hiihtopiirin neljästä viimeisestä puheenjohtajasta on kirjassa henkilökuvaus. Sivuja on yhdeksän.

Peltola käsittelee kirjassa myös Suomen Hiihtoliiton puheenjohtajavalintoihin liittyvistä tausta-asioista ja muutakin toimintaa Hiihtoliitossa, jossa hän on ollut mukana 33 vuoden ajan. Sivuja on noin 18.

Arto Hyytiäinen on kirjoittanut henkilökuvauksia ja kerännyt tietoa mm. perinteisistä Keski-Suomen hiihtokilpailuista, niiden järjestäjistä ja hiihtäjistä. Sivuja on noin 13.

Maakuntaviestin tuloksiin ja muihin palkitsemisiin ja tilastoihin on käytetty 24 sivua. Piirinmestaruuskilpailujen kolmen parhaan joukkoon sijoittuneiden nimet ja seurat löytyvät myös kirjasta, samoin kuin kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneet SM-hiihdoissa. Sivuja on 43.

Kirjassa on keskisuomalaiset olympia- ja MM-kisoihin osallistuneiden nimet ja saavutukset. Sivuja on kuusi.

Kirjassa on julkaistu myös aikaisemmilta vuosilta keskisuomalaiset arvokilpailuihin osallistuneiden nimet ja sijoitukset samoin hiihdon yleisten sarjojen Suomen mestarit.

Kirjaa on painettu 700 kappaletta ja sen myyntihinta on 30 euroa kappaleelta.

Alpo Peltola
0400 747 278, alpo.peltola@pp.inet.fi

 

Historiatoimikunta: Alpo Peltola, Pauli Sulkula, Heikki Mäkinen, Matti Harju ja Arto Hyytiäinen.

 

 

Tilaa kirja

ks_hiihdonhistoriaa_kirja.jpeg (43892 bytes)

 

Kirja on kunnianosoitus Keski-Suomen hiihtoseuroille, hiihtäjille ja hiihdon eteen tehdylle arvokkaalle työlle.

Historiakirjaa on painettu 700 kappaletta. Myyntihinta on 30 € + toimituskulut 5 €. Mikäli et halua kirjaa postitse, ilmoitamme myöhemmin paikan, mistä kirjan voi noutaa. Silloin ei peritä toimituskuluja.

 

Tilaan:
kappaletta kirjoja *
Nimi:
*
Lähiosoite:
*
Postiosoite:
*
Lisätietoja: 


_

 

 

-