Martti Kuhasta Pihtiputaan Tuiskun puheenjohtaja
_

Kolmen vuoden päästä kunnioitettavat 100 vuotta täyttävä yleisseura Pihtiputaan Tuisku vaihtoi puheenjohtajaa. Viisi vuotta seuraa luotsannut Juha Turpeinen siirtyi johtokunnan rivijäseneksi. Hänen tilalleen valittiin paikkakunnan "hiihtävä hevosmies" Martti Kuha. Kuha saatiin vuosien houkuttelujen jälkeen puhuttua ympäri, tosin hänen oman tulkintansa mukaan väliaikaiseksi ohjastajaksi.

- Sillä omissa hinkseleissä on jo ennestään monen monta järjestötoimintaa. Lähivuosien tavoitteena yleisseuran johtoon on löytää nuorempaa ja mielellään naisjohtajuutta. Eihän näitä hommia tarvitse pelätä. Ottaa vaan miellyttävänä haasteena, lähinnä nuorison liikuttamisen hyväksi ja tehdä sen mihin rahkeet riittävät. Puheenjohtajana yritän tehdä itseni tarpeettomaksi. Eli saada seuran toimimaan itsenäisten jaostojen kautta. Kuten tälläkin hetkellä toimivat, varsinkin vahvimmat urheilujaostot, Kuha kertoi.

Ensimmäisinä työsarkoina Martti Kuha näkee seuraavat kohdat:
1) Rakentava yhteistyö kunnan, Keihäskarnevaalit ry:n, tiedotusvälineiden, paikkakunnan muiden urheiluseurojen, yhteistyökumppaneiden, seuran omien jaostojen ja jäsenistön kesken
2) Talouden tervehdyttäminen
3) Paikkakunnan urheiluharrastusolosuhteiden kohentaminen
4) Arvokisojen järjestäminen, mikä osaltaan auttaa omien junioreiden edelleen kehittymistä

Martti Kuha tulkitsi tuoreeltaan, että seura on suurten haasteiden edessä.
- Niemenharjun tanssitoiminnan hiivuttua ja seuran omistaman toimitalo Jukolan raskaat kiinteistökulut vaativat uusia taloudellisen toiminnan tukijalkoja. Niitä ovat vilkas Bingo-toiminta ja Jukolan Kuntosali. Muita haasteita tuovat pitkäaikaisten urheilun "
työmyyrien" vaihtuminen, niin kunnissa kuin Keihäskarnevaaleillakin.
- Pihtiputaan, kuten koko Wiitaseudun urheiluseurojen, on syytä olla hiukan huolissaan, koska seutukunnan molemmat liikuntasihteerit ovat jäämässä eläkkeelle ja mahdollisesti liikuntatoiminnan hallinnointi laitetaan kunnissa uusiin puihin. Tämä on seurojen toiminnalle uhka tai mahdollisuus. Mikä pitääkin kääntää seurojen välisellä yhteistyöllä mahdollisuudeksi, Kuha aprikoi.

Muilta osin Pihtiputaan Tuiskun toimintasuunnitelmassa 2012 järjestetään suurimpina tapahtumina mm. piirinmestaruushiihdot 18.-19.2. Toukokuussa on piirinmestaruusmaastot? ja normaalia ajankohtaa aikaisemmin järjestettävät Pihtiputaan Keihäskarnevaalit 14.-17.6.

Seurassa ovat yleisurheilu-, hiihto-, palloilu-, suunnistus-, kunto- ja bingojaosto. Talousarvio pyörii yhteensä noin 200 000 euron budjetilla. Jukolan tilat ja Niemenharjun tanssilava ovat juhla- tai kokoustapahtumiin vuokrattavissa.
-

Mahdolliset tiedustelut: Martti Kuha p. 0400 646266
_